At udgive digitalt er en jungle af muligheder, og ingen udgivelsesform passer til alle publikationer.

3dev

E-bøger

Ebogen vælges, fordi den kan læses på alle platforme og enheder. Det siger sig selv at så skal den også være simpel og robust. Den minder om et website, som jo også skal kunne fungere på den mindste telefon og den største hjemme-computer.

Screenshot 2016-07-30 23.39.30

Ipaper/Zmag

Man kan bruge forskellige tjenester der oversætter pdf’en til noget mere aktivt. Systemer som Ipaper, Zmag og Issue oversætter og gør pdf’en delvis interaktiv og lidt mere spændende at kigge på.
4brygsites

Web

Lav et website. Et website kan sagtens ligne et magasin i design. Websitet tilpasser sig den enhed du læser på. Og så er det jo online.

Pdf

Pdf’en kan være god. Den er ihvertfald let at lave. Er tryksagen eller bogen lavet i InDesign, så er man kun et klik væk fra at lave en pdf. En sådan pdf kan læses overalt
Overvej læsesvenligheden på små enheder som telefon og tablet. Det kan måske være en god ide at designe en version der er dedikeret til de mobile enheder.

Screenshot 2015-03-05 23.51.35

App

Du skal have en app, hvis du vil sætte dit indhold til salg på AppStore. En app kan desuden bruge din telefons funktioner – kamera, gps mm. Og så er indholdet jo på telefonen når du har brug for det.
Screenshot 2015-03-05 23.53.39

Det digitale magasin

Wired Magazine, National Geogtaphic – og herhjemme gør Euroman det: Udgiver digitale magsiner. Det er i modsætning til pdf’en dedikeret til tabletten. Og kan sælges i AppStore. Og kan tilføjes interaktive elementer.

E-pub fixed layout

Den kan måske bedst betegnes som en klon mellem en pdf og en e-bog. Koden er som ebogen, og kan derfor sælges fra Ibooksstore. Når det er fixed layout betyder det til gengæld at den ikke er responsiv, og der ligner den pdf’en. Til gengæld kan den rumme en del interaktivitet, som pdf’en ikke kan.