Nye kurser – 10 i forårskataloget


3D værktøjer

14. marts

Lad dine illustrationer folde sig ud i alle tre dimensioner ved hjælp af 3D værktøjerne i Illustrator og Photoshop.

3D-visualiseringer kan fx bruges til at skabe objekter, der kan 3D printes.

I Illustrator bruges 3D visualiseringer først og fremmest til at visualisere for eksempel emballage. Vis bl.a. hvordan en label på en flaske kommer til at se ud.

I Photoshop lærer vi at bygge 3D illustrationer op fra bunden, og kombinerer det med 2D grafik.

Dagen vil være en blanding af gennemgang og “prøv selv”.


Gif animationer

17. april

GIF-formatet har levet og overlevet siden den første version af Photoshop og lagt pixels til et utal af hoppende kuverter og andre sjove ting på nettet og i mails. Og nu er gifferne på banen igen, efter at Facebook har gjort det muligt at fortælle historier ved brug af de små animationer fra webbens barndom. Det er sjældent pænt, men for det meste sjovt, og først og fremmest et godt fortælleværktøj.

Gifferne er lette at lave. De fungerer stort set på samme måde som den tegnefilm, man kan lave ved at tegne små tegninger på en notesblok og bladre hurtigt igennem den. Det går bare hurtigere her, fordi det foregår digitalt.

På kurset lærer du at designe de mest almindelige giffer, blandt andet et simpelt webbanner, en lille sjov fortælling og andre billeder, hvor bevægelsen spiller ind. Vi skal også prøve kræfter med fænomenet Cinemagraphics, der hører til i en anden æstetisk klasse end gifferne. Cinemagrapics kombinerer stillbilleder med simpel animation, der kører i loop – ofte overraskende, men underspillet og med stil. Se eksempler her: http://cinemagraphs.com/featured-projects/#sw-featured

Undervisningen er en blanding af gennemgang og “prøv selv”, og ved slutningen af kurset vil du kunne lave animationer, der kan bruges til bannere og på de sociale medier


Photoshop som webdesign program

11. april

Dette er  et designkursus med fokus på webdesign og usability. Det kan lyde lidt overraskende at bruge Photoshop, for programmet har traditionelt været brugt til billedbehandling, men er også blevet webdesignernes og -udviklernes foretrukne værktøj, fordi det kan levere målfast, pixelbaseret grafik.

På kurset lærer du at opbygge grafisk avancerede websites ved hjælp af Photoshop. Vi bruger programmets nyeste funktionalitet Artboards, der er skræddersyet til design af responsive websider. Vi ser også på programmer, der i webproduktion spiller sammen med Photoshop – blandt andet Adobe XD (Experience Designer), der linker webgrafikken sammen i interaktive skitser.

Dagen vil være en blanding af gennemgang og “prøv selv”


Digitale coffeetable books

21. marts

Kom og brug en dag på de nye muligheder for at udgive digitalt. På kurset lærer du at udgive digitale produktioner gennem Indesign.

Et magasin sat op i InDesign kan nemt udgives digitalt som enten app, e-bog eller online publikation. Det kan også være den store, flotte “coffee-table-book”, der skal have et liv i de digitale medier. Muligheder og priser for at udgive digitalt er mange – og forskellige. Men fælles for det digitale er, at du kan gøre dine historier og budskaber ekstra levende med video, lyd og interaktive elementer. Og samtidig spare alle udgifter til tryk, lager, fragt, distribution og porto.

Formatet bliver ofte også betegnet som “e-pub fixed format”.

Dagen vil være en blanding af gennemgang og “prøv selv”.


Photoshop online

21. og 22. februar (halve dage)

Bliv undervist online i Photohop – let og effektivt. Ingen transport. En traditionel kursusdag blier konverteret til 2 halve dage. Så er der tid til at træne og fordøje.

Photoshop er de flestes foretrukne billedbehandlingsværktøj, og det anvendes af mange faggrupper. Her kan du lære det online. Det er effektivt. Både fordi der kun skal afsættes tid af til den effektive kursustid. Men også fordi kurset bliver optaget og tilbudt kursisterne som repetition.

Kurset afholdes 2 halve dage

Photoshop kurset ser sådan ud

 • Photoshop som billedredigeringsprogram, pixel lag
 • Pensler, blendingmodes
 • Skalering flytning mm
 • Udvælgelsesværktøjer og masker
 • Retouch værktøjer
 • Justeringslag
 • Formater og størrelser
 • Under gennemgangen kan kursisterne stille spørgsmål via chat. Pauser kan også bruges til chat.
 • Hele forløbet bliver optaget, og kan i en periode efterfølgende genses af kursisterne.


Indesign online

7. og 8. februar (halve dage)

Bliv undervist online i Indesign – let og effektivt. Ingen transport. En traditionel kursusdag bliver konverteret til 2 halve dage. Så er der tid til at træne og fordøje.

Indesign er grafikerens foretrukne program, men bliver i højere grad og anvendt af andre faggrupper. Derfor er det også i denne kreds vigtigt at tilbyde begynderkurser i InDesign. Jeg vil tilbyde dem online. Det er effektivt. Både fordi der kun skal afsættes tid af til den effektive kursustid, men også fordi kurset bliver optaget og tilbudt kursisterne som repetition.

Indesign kurset ser sådan ud

 • Principper i Indesign. Sådan er programmet bygget op
 • Billeder og grafik i Indesign. Principper og værktøjer til grafiske elementer
 • Tekst i Indesign. Små tekststykker. Jeg laver en plakat live.
 • Tekst i InDesign, flow, sammenkædning, mm.
 • Design med længere tekster /magasin/bog
 • Tekstwrap, bokse
 • Under gennemgangen kan kursisterne stille spørgsmål via chat. Pauser kan også bruges til chat.
 • Hele forløbet bliver optaget, og kan i en periode efterfølgende genses af kursisterne.


Illustrator online

7. og 8. marts (halve dage)

Grafikerens yndlings-tegne-program. Lær det online. Er du grafiker og aldrig lige fået lært Illustrator fra bunden, så er chancen her nu. Gælder også andre faggrupper. Man kommer langt i Indesign, men Illustrator har lidt flere gode tegne- og designværktøjer. Brug det fx til info-grafik.

Illustratorkurset ser sådan ud (2 halve dage)

 • Principper i Illustrator. Sådan er programmet bygget op. Hvad er vektorgrafik, stærke sider
 • Tegn!!! Pen, pathfinder, kasser, cirkler. Med udgangspunkt i en konkret tegning kommer vi gennem dagne og mange værktøjer.
 • Eftermiddag/aften kan bruges til at træne.
 •  Farver, gradiant, foto, masker. Vi lærer flere værktøjer mens vi laver en tegning.
 • Formater størrelser, embed/linked – alt det praktiske når tegningen skal sendes.
 • Under gennemgangen kan kursisterne stille spørgsmål via chat. Pauser kan også bruges til chat.
 • Hele forløbet bliver optaget, og kan i en periode efterfølgende genses af kursisterne.

 


Grafisk workflow

18. april

Dette kursus kan spare dig, dine kolleger og samarbejdspartnere en bunke tid og besvær og begrænse irriterende fejl undervejs i den grafiske proces.

Vi tager udgangspunkt i grafikernes yndlingsværktøj Indesign og ser på, hvordan data kommer bedst muligt ind i systemet og videre til slutproduktion: Hvordan skal fotografen levere? Hvordan kan designeren bruge Photoshop, Lightroom, Bridge og metadata til at sikre, at informationerne hele tiden følger fotografierne? Og hvad med teksten? Er den kodet rigtigt af skribenten, så grafikeren slipper for at sidde og håndkode dokumentet? Og hvordan opbygger man bedst muligt sine styles til teksterne? I godkendelses- og korrekturfasen: Hvad passer bedst til jer? Hvordan sikrer I jer, at korrektur-filer bliver delt på den rigtige måde og alle informationer samlet hos de rette igen? Kan det løses ved at udgive et online dokument? Eller kan du lade kunderne eller redaktøren selv lave rettelserne med Adobe inCopy? Eller opdatere dine tekster automatisk, når andre har rettet i dem?

Underviseren, der selv har mange års erfaring fra branchen, deler ud af sine gode ideer til at optimere det grafiske workflow,  så du får tid til at det sjove, og det kedelige laver sig selv. Brug ‘en dag og spar to – om måneden!

Kurset kan også tilrettelægges individuelt for arbejdspladsen, og kan udbydes efter behov.


Ghettoen set indefra

31. januar:

Alle har ret til at komme til orde i et demokratisk samfund, og mediernes rolle og funktion er i denne forbindelse altafgørende for, at dette kan lade sig gøre. Men hvad gør det ved et lokalsamfund, når borgerne ikke mener, at de kan genkende det billede, medierne viser af deres bydel. Og hvorfor er det så svært for journalister at agere i de udsatte boligområder og få beboerne i tale?

Sammen med kommunikationsmedarbejdere fra flere af landets almene boligselskaber ser vi på de danske boligområder i et nyere medieperspektiv. Med udgangspunkt i mediedækningen de seneste år kigger vi nærmere på, hvorfor de udsatte boligområder har så blakket et images, og om det i virkeligheden er et større problem i medierne end i den virkelige verden. Vi skal også se nærmere på, hvad konsekvenserne er ved den konstante negative omtale.


Experience design

4. april

Adobe Experience Design er Adobes helt nye  program til visualisering af designflow i idefasen. Programmet kan give dine digitale prototyper og skitser dynamik og liv ved at sætte interaktivitet på dine Photoshop- og Illustrator-grafikker. Adobe Experience Design er stadig under udvikling, men tilgængeligt i hele udviklingsfasen. Derfor er det allerede nu muligt at tilbyde dette kursus.

På kurset skal vi bruge Adobe Experience til at visualisere webdesigns i idefasen og binde dem sammen til en velfungerende prototype. Vi går i dybden med alle funktioner og ser eksempler på deres anvendelse.

Adobe Experience Design er et vigtigt værktøj når der skal designes med større brugervenlighed sammen med andre værktøjer som “ninjamock” mm.

Dagen vil være en blanding af gennemgang og “prøv selv”.